OMRON MERILNIKI KRVNEGA TLAKA PRVI V SLOVENIJI

Najbolj pogosto priporočena blagovna znamka merilnikov med lekarniškimi farmacevti

Priročnik za svetovanje pri samozdravljenju, ki ga izdaja podjetje Farmasist po nemški licenci, je z visokim odstotkom na prvo umestil OMRON merilnike krvnega tlaka, ki ga priporoča kar 93 odstotkov farmacevtk in farmacevtov. Rezultat je dala anketa med zaposlenimi v lekarnah. Vprašalnike so poslali na več kot 300 lekarn, prejeli pa so odgovore iz 120 (30 % več kot v raziskavi iz leta 2010), ki so geografsko in statusno reprezentativne. Vprašalnik je bil anonimen, vprašanje pa za vsako skupino oz. indikacijo enotno: »S katerimi izdelki brez recepta imate najboljše izkušnje in jih boste tudi v prihodnje priporočili vašim bolnikom?« Dodatno je bila kot izhodišče postavljena orientacijska točka, naj se vprašajo, s katerimi izdelki bi najprej poskusili sami.

Rezultat (93 % OMRON) ni privlečen za lase. Je rezultat seštevka tradicije in kakovosti podjetja OMRON ter korektnosti in profesionalnega odnosa podjetja DIAFIT, ki v Sloveniji zastopa tudi svetovno najbolj prepoznavno in najbolje prodajano blagovno znamko med merilniki krvnega tlaka. Kot zanimivost omenimo, da je v začetku decembra OMRON healthcare objavil podatek, da je bilo globalno prodanih že 200 milijonov njihovih merilnikov krvnega tlaka. OMRON je začel s proizvodnjo merilnikov KT v začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Nedolgo zatem so razvili prvi model, ki je omogočal elektronski (LCD) prikaz rezultatov meritev. Vseskozi je OMRON temeljil na kakovosti, zanesljivosti, dostopnosti in kliničnih preizkusih. Tako je nastala tudi študija Ohasama, ki je doprinesla k širokemu zavedanju o pomembnosti domačega nadzora nad krvnim tlakom (visok krvni tlak je 'tihi ubijalec', saj ni vidnih simptomov) in orala ledino pri uvajanju kliničnih smernic.

OMRON merilniki krvnega tlaka so venomer sledili tehnološkemu razvoju. Vpeljali so sedaj že standardne tehnologije, kot je oscilometrična metoda merjenja, kontrolirano (pred)napihovanje manšete, senzor za pravilno pozicijo manšete na roki in druge. Bolj nedavni tehnološki razvoj je prinesel 'pametno' manšeto, ki odpravlja napake pri meritvah zaradi napačno nastavljene manšete, Bluetooth® tehnologijo za povezavo s pametnimi telefoni ter kopico drugih inovacij, ki so izboljšale uporabniško izkušnjo in potrdile, da je OMRON še vedno vodilno podjetje na področju merilnikov KT, tudi v Sloveniji.

*Raziskava o najpogosteje priporočenih izdelkih brez recepta v slovenskih lekarnah 2016, FarmAsist d.o.o.

 

Nazaj na osnovne nastavitve novice